Rietdekkers & Riethandel

Rieten dak voor uw nieuwbouwhuis in Friesland

Laat u een nieuw huis bouwen, of overweegt u op een bestaand huis een rieten dak te laten leggen? Rieten daken stralen sfeer uit. Bovendien isoleren ze goed, en zijn ze door de ontwikkelingen in de afgelopen decennia bijzonder betaalbaar geworden, ook qua verzekering. Een goede keuze dus! Gebr. Roosma Rietdekkers bouwt uw nieuwe rieten dak voor u, of u nu een traditioneel dak of een schroefdak wilt.

Een traditioneel of een schroefdak

Er zijn grofweg twee manieren om een rieten dak aan te leggen. Volgens de traditionele constructie, of via de schroefdakconstructie. Wij leggen alle types daken onder een hoek van meer dan 45º, zodat het water er snel afloopt. Dit verlengt de levensduur.

Een traditioneel rieten dak
Bij het traditionele rieten dak wordt het riet bevestigd op een raamwerkconstructie van latten en balken. Aan de binnenkant blijft het riet zichtbaar, wat extra sfeer geeft.

Een schroefdak
Dit type dak bevat een extra ondergrond onder het riet. Het riet wordt hier op aangeschroefd met roestvrijstalen draad. Er kunnen verschillende soorten platen voor gebruikt worden, waaronder spaanplaat V 131 of Isobouw Riet +.

Een rieten dak wordt aangelegd op een nieuwbouwwoning in Friesland door Rietdekkersbedrijf en Riethandel Gebr. Roosma B.V.
Laat uw rieten dak kammen door Roosma Rietdekkers;

Onderdakfolie

In veel gevallen raden wij het gebruik van een onderdakfolie aan. Dit biedt doorgaans onderstaande voordelen:

  • het verbetert uw energielabel 
  • het vermindert geluidshinder 
  • het vermindert het warmteverlies uit uw woning 
  • het verbetert de algemene luchtdichtheid van het gebouw
  • het elimineert het risico van koudebruggen