Rietdekkers & Riethandel

Traditioneel Rietdekkersbedrijf in Friesland en Noord-Holland

Rietdekken is één van de oudste beroepen in Nederland. Friesland heeft dan ook een rijke historie van rietdekkers. Vroeger ging het puur om het hebben van een dak boven het hoofd, maar tegenwoordig draait het ook om esthetiek en energiezuinigheid. Een goed gelegd rieten dak is brandveilig en gaat lang mee. Gebr. Roosma Rietdekkersbedrijf levert al bijna 100 jaar door heel Nederland. Met ons geniet u langdurig zorgeloos van een prachtig rieten dak!

Rieten daken in Friesland

Rieten daken zijn niet weg te denken uit het Friese landschap. Ze horen er gewoon tussen. Heeft u zelf een rieten dak, of denkt u erover om er 1 te aan te leggen? Als u hiervoor kiest draagt u bij aan een stukje cultuur. Het is wel belangrijk om u goed te laten informeren.

Nieuwbouw van rieten daken in Friesland

Overweegt u zelf een rieten dak te installeren in Friesland? Dan wilt u natuurlijk eerst een beetje inlezen. Hoe pakt men dit het beste aan? Gebr. Roosma Rietdekkers adviseert u hierover, en neemt zo nodig het zware werk van u over.

Onderhoud van rieten daken in Friesland

Gebr. Roosma Rietdekkers biedt aan eigenaren van rieten daken in heel Friesland een onderhoudscontract. Sluit u deze af, dan komen wij komen jaarlijks bij u langs voor een inspectie. We voeren daarbij basisonderhoud uit. Hierdoor verlengt de levensduur van uw rieten dak, en stelt u hoge renovatiekosten uit.