Rietdekkers & Riethandel

Een rieten kap geeft uw huis karakter

Gebr. Roosma Rietdekkers legt, onderhoudt en restaureert rieten kappen, door heel Nederland. Hiermee onderhouden wij niet alleen een stukje Nederlandse cultuur, we dragen ook bij aan de energiezuinigheid van de huizen. Rieten kappen werken namelijk bijzonder isolerend tegen temperatuurverschillen, waardoor uw energieverbruik laag blijft. 

 

Aanleg, restauratie en onderhoud van rieten kappen

Een rieten kap vraagt om vakmanschap. Het is belangrijk dat het riet goed onderhouden wordt. En heeft u er wel eens bij stilgestaan dat de hoek van het dak uitmaakt? Bij een hoek van minder dan 45º blijft regenwater langer achter, waardoor de levensduur van het riet aanzienlijk verkort. En zelfs als de kap professioneel geïnstalleerd is, moet er af en toe mos verwijderd worden. Dit zijn de kneepjes van het vak, waar u een professional voor inschakelt. Gebr. Roosma Rietdekkers houden rekening met deze gegevens.

Een rieten dak zorgt voor isolatie en uitstraling. Laat het leggen door Roosma Rietdekkers;
at zijn de bouwkundige consequenties van een rieten dakbedekking? Roosma Rietdekkers vertelt het u.

Verzekering van een rieten kap

Vroeger werd een huis met een rieten kap duurder verzekerd dan een soortgelijk huis met dakpannen. Dit kwam door de lichtontvlambaarheid van het riet. Maar de rieten kappen hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Er worden bijvoorbeeld brandvertragende spuitmiddelen aangebracht. Daardoor is de kans op brand aanzienlijk gedaald, en is de verzekeringspremie tegenwoordig vergelijkbaar met die voor elk ander huis.