Kies in de regio Friesland voor een vakkundige legging van uw nieuwe dak

Contact

Gebr. Roosma Rietdekkers is specialist in het leggen van nieuwe rieten daken, zowel de traditionele daken als de schroefdaken. De bedrijfsleiding en de vakmensen zorgen tezamen voor een hoogstaande, kwalitatieve en esthetische afwerking van uw nieuwe rieten dak.

Constructie van kwaliteit

Tegenwoordig kunt u kiezen uit twee types constructie van rieten daken. Bij de eerste, de traditionele constructie van het rieten dak, kunt u zelf aan de binnenkant het riet nog zien en aanraken. Bij de tweede vorm, het schroefdak, is het riet bevestigd op planken. Deze versie is moderner en heeft voordelen qua isolatie.

Meer informatie?

Nokvorsten aan rieten daken

De nok op een rieten dak wordt traditioneel gemaakt van gebakken rietvorsten. Deze vorsten worden in cementspecie gelegd. De ruimtes tussen de vorsten voegen we in een lichtere kleur of we kleuren deze met zwart of rood. Net wat u mooi vindt. Ons bedrijf gebruikt rietvorsten van aardewerkfabriek Tichelaar. Of rietvorsten van Meijer uit Duitsland. Op verzoek leveren wij ook koperen nokvorsten. 

Het voordeel van koperen nokvorsten is dat men geen last heeft van de achteruitgang van de cementvoeg. Bovendien komt er geen mosgroei op deze pannen.

Hoge kwaliteit riet

Voor het dekken van daken mag uitsluitend riet van de hoogste kwaliteit worden gebruikt. Hoe goed het riet is, wordt deels bepaald door de behandeling, maar ook door de groeiplek en -omstandigheden. Wij zijn vaak aanwezig bij de oogst en selecteren en keuren het riet daarbij zelf. Vanuit onze langdurige ervaring garanderen wij u de beste kwaliteit. 

Onderhoud uw dak goed

Is uw mooie nieuwe dak gelegd, dan is het belangrijk deze regelmatig te onderhouden. Het dak dient bijvoorbeeld regelmatig met mos- en algenbestrijdingsspray beneveld te worden. Bij Gebr. Roosma Rietdekkers kunt u een onderhoudscontract afsluiten, waardoor u verzekerd bent van goed onderhoud voor langere levensduur van uw rieten dak.

Meer weten?

De traditionele open constructie voor een rieten dak

Het traditionele dak bestaat uit een raamwerk van latten en balken. Het riet wordt met draad op de latten bevestigd. Van binnenuit is het riet nog goed te zien. 

Neem contact op
Neem contact op met Gebr. Roosma

Sluit een onderhoudscontract af voor behoud van uw rieten dak

Bel direct