Een rieten kap uit Makkum geeft uw huis karakter

Contact

Gebr. Roosma Rietdekkers legt aan, onderhoudt en restaureert rieten kappen, door heel Nederland. Hiermee onderhouden wij niet alleen een stukje Nederlandse cultuur, we dragen ook bij aan de energiezuinigheid van de huizen. Rieten kappen werken namelijk bijzonder isolerend tegen temperatuurverschillen, waardoor uw energieverbruik laag blijft. 

Aanleg, restauratie en onderhoud van rieten kappen

Een rieten kap vraagt om vakmanschap. Het is belangrijk dat het riet goed onderhouden wordt. En hebt u er wel eens bij stilgestaan dat de hoek van het dak uitmaakt? Bij een hoek van minder dan 45º blijft regenwater langer achter, waardoor de levensduur van het riet aanzienlijk verkort wordt. En zelfs als de kap professioneel geïnstalleerd is, moet er af en toe mos verwijderd worden. Dit zijn de kneepjes van het vak, waar u een professional voor inschakelt. Gebr. Roosma Rietdekkers houden rekening met deze gegevens.

Neem contact met ons op

De verzekering van een rieten kap

Vroeger werd een huis met een rieten kap duurder verzekerd dan een soortgelijk huis met dakpannen. Dit kwam door de lichtontvlambaarheid van het riet. Maar de rieten kappen hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Er worden bijvoorbeeld brandvertragende spuitmiddelen aangebracht. Daardoor is de kans op brand aanzienlijk gedaald en is de verzekeringspremie tegenwoordig vergelijkbaar met die voor elk ander huis.

Neem contact op met Gebr. Roosma

Een rieten kap vraagt om vakmanschap. Schakel de experts van Gebr. Roosma Rietdekkers in

Bel direct