Laat uw rieten dak renoveren door Gebr. Roosma Rietdekkers uit Makkum

Contact

Weersinvloeden hebben impact op uw rieten dak. Regelmatige regen, felle zon en storm kunnen op de lange termijn voor zwakke plekken in het dak zorgen. Ook vogels kunnen schade aanrichten. Dit is geen reden om direct een nieuw dak te kopen! Gebr. Roosma Rietdekkers herstelt de punten van slijtage met gemak voor u, zodat u weer 10 tot 15 jaar verder kunt.

Laat uw rieten dak herstellen door een vakman

Overweegt u om een nieuw rieten dak te laten aanleggen, vraag dan vooraf even advies aan de Gebr. Roosma Rietdekkers uit Friesland. Wij controleren de staat van uw rieten daken met een professionele blik, en laten het u weten als renovatie een betere optie is.

 

Riet bijstoppen
In de loop van de tijd raken rieten daken begroeid met mos, waardoor zwakke plekken ontstaan. Gebr. Roosma Rietdekkers verwijdert het mos en bekijkt in welke stukken riet moet worden bijgestopt. Na deze behandeling is de dikte van uw dak weer mooi egaal. 

 

Kammen van een rieten dak
Bij het kammen van een rieten dak wordt over de gehele oppervlakte een laagje mos en algen van het dak gesneden. Dit is precisiewerk, want er moet niet te veel riet worden weggesneden. Na deze werkzaamheden zal het dak weer vlotter opdrogen. Dit verlengt de levensduur aanzienlijk.

Wij bieden ook onderhoudscontracten

Wees op tijd met een renovatie

De natuur is een levend geheel. Zwakke plekken in een rieten dak groeien als kool. Het is daarom slim om er op tijd bij te zijn. U pakt de problemen bij de bron aan, waardoor u op de lange termijn veel goedkoper uit bent. Uw rieten dak ziet er naderhand weer helemaal als nieuw uit.

Advies nodig? Neem direct contact met ons op!

Andere renovatiewerkzaamheden

Wij voeren verschillende andere werkzaamheden graag voor u uit. Enkele voorbeelden zijn:

  • Reparaties, zoals vogel- en stormschade aan uw rieten dak

  • Timmerwerkzaamheden aan uw dakconstructie

  • Het plaatsen van dakramen en dakkapellen in uw rieten dak

  • Het vernieuwen van bestaande dakpannen

  • Het opnieuw verlatten en vervolgens terugleggen van de bestaande pannen

  • Het rietstoppen tussen de sporen

  • Het aanbrengen van isolatie over dakbeschot

Neem contact op met Gebr. Roosma

Vertoont uw rieten dak slijtage? Laat dit repareren door Gebr. Roosma Rietdekkers

Schakel ons in