Rietdekkers & Riethandel

De geschiedenis van uw Rietdekker in Friesland en Noord-Holland

Gebroeders Roosma Rietdekkers leiden een familiebedrijf dat al sinds 1924 bestaat. Het bedrijf betrad in die tijd een rijke traditie van rietdekken. Tegenwoordig zijn de technieken natuurlijk wel wat anders dan in de tijd dat rieten daken slechts een beschutting waren voor de armen. Voor het leggen van een rieten dak is veel kennis vereist. Deze hebben wij nu al generaties lang in het bloed.

De bedrijfshistorie

Gebroeders Roosma Rietdekkers is opgericht op 1 mei 1924 door de heer Sikke Roosma, grootvader van de huidige directie. Sindsdien hebben er 3 naamsveranderingen plaatsgevonden. Er zijn op 5 momenten zoons of broers tot de directie aangetreden. Tegenwoordig is de volledige naam van het bedrijf Rietdekkersbedrijf / Riethandel Gebr. Roosma B.V. Het bedrijf wordt geleid door Peter en Sikke Roosma. Zij zien de riethandel niet als een beroep, maar als een manier van leven. Niet gek ook, want ze zijn ermee opgegroeid.

Huis met rieten dak, Rietdekker in Friesland en Noord-Holland
Wij leggen met gemak uw rieten dak; Een rieten dak zorgt voor isolatie en uitstraling. Laat het leggen door Roosma Rietdekkers;

Van rietoogst tot tevreden klant

Gebr. Roosma Rietdekkers is betrokken bij het gehele productieproces van het rieten dak. Wij werken vaak mee met de oogst, die soms in Oostenrijk plaatsvindt. Vervolgens voeren wij het bewerkingsproces zelf uit. Uiteindelijk leggen wij het dak met veel toewijding en liefde. Ook de restauratie- en onderhoudswerkzaamheden voeren we met zorg voor u uit.