Onderhoud aan uw rieten dak in Friesland

Contact

Het weer in Nederland is grillig en onvoorspelbaar. Het is daarom voor uw rieten dak het beste als u er regelmatig een expert naar laat kijken. Met een onderhoudscontract van Gebr. Roosma Rietdekkers bent u ervan verzekerd dat uw rieten dak zo lang mogelijk in topconditie blijft. Bij een jaarlijkse controle signaleren wij beginnende schade direct en voorkomen met kleine ingrepen grotere problemen. 

Preventief onderhoud van uw rieten dak

Het preventieve onderhoud van Gebr. Roosma Rietdekkers houdt het volgende in:

  • Ieder jaar nemen wij contact met u op en maken wij een afspraak om uw rieten dak te inspecteren en om de benodigde kleine onderhoudswerkzaamheden uit te voeren

  • Hierbij wordt (on)zichtbare lekkage en slijtage tijdig opgespoord

  • De afvoerbuizen worden gecontroleerd

  • De kleine delen opgestopt of opgeklopt

  • Spuiten tegen mos en alg is in het onderhoudscontract op te nemen

  • Na de onderhoudscontrole sturen wij u een rapport met onze bevindingen

Meer weten?

Mosvorming op uw rieten dak

Mos is één van de grootste bedreigingen voor het rieten dak. Vocht is de oorzaak van mosvorming. Is de hoek van het dak lager dan 45º, dan blijft het water te lang staan. Aanwezigheid van bos of grote bomen houden ook veel vocht vast. Veel en langdurige neerslag kan ook een oorzaak zijn van mosvorming.

Wij behandelen mos met een biologisch algen- en mosbestrijdingsmiddel. Wij nevelen deze over het dak. De algen worden gedood, waardoor het mos het water niet goed meer kan vasthouden en zelf ook doodgaat. Wij raden aan dit minstens elke drie jaar te doen en bij mosaanslag vaker.

Neem contact op voor een afspraak
Neem contact op met Gebr. Roosma

Houd uw rieten dak in topconditie met onderhoud door Gebr. Roosma Rietdekkers

Meer weten?